Z največjim ponosom sporočamo, da je naš projekt ”Dozidava športne dvorane Hardek” prejel zmagovalno nagrado BigSEE Architecture 2021.

O projektu:

Občina Ormož se je odločila povečati zmogljivosti in funkcionalnost obstoječe osnovnošolske telovadnice, predvsem za potrebe Rokometnega kluba Ormož. Zato je bilo treba v skladu s priporočili Evropske rokometne zveze dodati prostore za profesionalne garderobe, sobe za sodnike, zdravstveno službo, nastanitev VIP gostov in pisarne.
Prizidek je zasnovan pragmatično, konstrukcija sledi obstoječemu rastru telovadnice, prizidek je njen podaljšek ter vir svetlobe.


Pritličje prizidka od zahoda proti vzhodu zasedajo: predsoba, glavno stopnišče, gostujoče garderobe s stranišči in tuši, sodniška soba, kontrolna soba, garderoba domačih ekip, fitnes, skladiščni in tehnični prostor. Po stavbi tečeta dva hodnika, kar omogoča uporabo garderob po principu čiste / umazane poti. Pritličje se odpira proti obstoječi športni dvorani. Skozi stavbo severna svetloba prodira v prostore skozi izolirane polikarbonatne plošče.
Glavno stopnišče vodi v prvo nadstropje, kjer pomožni pisarni sledi osrednji večnamenski prostor. Na vzhodnih straneh pa je postavljen niz pisarn. V vzhodnem delu stavbe so stranišča, pralnica in dodatne pisarne za potrebe rokometnega kluba.