Arhitekturna rešitev arhitektov Plan B, razširjenega potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, nudi potnikom izkušnjo prostora, ki nosi sporočilo okolja v katerega vstopajo. Potnika pospremi vstop v zeleno alpsko okolje države in umetniške intervencije domačih ustvarjalcev Aleksandre Vajd in Laure Amann.

Z nadgradnjo  potniškega terminala se je sledilo ne le povečanju zmogljivosti in tehnološki posodobitvi letališča, temveč izjemno ekonomičnemu idejnemu konceptu, ki ga je zahteval omejen proračun investitorja Fraport Slovenija. Uspeli smo ga dovršeno umestiti v kontekstu prostora v katerega potnik vstopa z okoliškimi pogledi v zeleno  neokrnjeno naravo države, gozdove in travnike, gore in  hkrati z umetniškimi intervencijami v terminal.

Novo podobo terminala je strnjena v industrijski videz kombiniran z betonom, kovino in lesenimi notranjimi oblogami, tako tudi arhitekturni elementi in posamezni izbrani materiali odražajo slovenski prostor.

Prostor letališča je tako razumljen kot dogodkovni prostor, skozi katerega se potniki gibajo in ob tem srečujejo slovensko kulturo, slovensko umetnost, slovensko oblikovanje, oviti v poglede na naravno okolje, ki ga dovoljujejo razgledno odprte arhitekturne površine terminala.